Diverse

Så er der dømt it

Nogle PROSAmedlemmer ville ikke gå glip af verdens største it-messe og at se alt det nye inden for it med egne øjne. Så de kørte mod Tyskland weekenden d. 11./12. marts.

Det er koldt denne fredag aften. Klokken er lidt i 23 og de fleste holder sig inden døre. Undtagen de ca. 50 PROSAmedlemmer og -medarbejdere, der har trodset kulden for at mødes i PROSA i Ahlefeldtsgade i København. Mødes i PROSA kl. lidt i 23 en fredag aften? Det lyder som om, der er en trykfejl eller to i den sætning. Med det er der ikke.

Verdens største
Og hvad kan så lokke PROSAmedlemmer til at stille op i PROSA en kold og sen fredag aften? Det kan verdens største it-messe, CeBIT. Messen finder sted i Tyskland - i Hannover nærmere bestemt. Sidste år havde messen 6.200 udstillere fra 70 forskellige lande og ca. 480.000 besøgende fra hele verden. Og kl. 23 denne fredag aften i marts kører én bus fra PROSA i København og én bus fra Ålborg med yderligere ca. 50 PROSAmedlemmer mod CeBIT. Busserne når messen ca. 8.30 lørdag morgen, hvor der først lige skal spises lidt morgenmad, før der er dømt it.

It alle vegne
Og så er der også dømt it. De lyver vist ikke, når de siger verdens største messe. Der er 24 store haller fyldt med alt inden for it-branchen og alle it-firmaer er der. PROSA har arrangeret et møde med IBM og et med SUN Microsystems, hvor vi hører lidt om virksomhederne og ser nogle af produkterne. SUN viser os blandt andet deres nye servere med lavt energiforbrug og chips, der kan yde mere. SUNs repræsentant fortæller, hvordan f.eks. Google bruger stort set alle sine udgifter på drift - altså på selve strømmen. Så måske de skulle overveje SUNs nye maskine - de er da vist også begyndt at tale sammen omkring det. Nogle af de andre ting, vi ser på it-messen er et sammenklappeligt tastatur og Legos nye Mindstorm. Og der er også ting, der retter sig mod den lidt mere "alvorlige" del af it, hvis man kan sige det sådan: Siemens viser på messen et produkt til folk, der har mistet en hånd. Det er en digital hånd, som simpelthen sættes på håndledet, og som så fungerer mere eller mindre præcis som en helt almindelig hånd. Og så er der selvfølgelig også de lidt mere underholdende ting, som f.eks. racerbilsspillet, hvor du sidder i en rigtig racerbil og bliver kastet rundt afhængigt af, hvor godt du kører. Og flysimulatormaskinen osv. osv. Messen viser også et hav af mobiltelefoner, MP4-afspillere og meget andet.

Og så er det hjemad
Efter en hel dag på benene, er nogle trætte og tager bussen hjemad igen. En af busserne kører nemlig tilbage til Danmark igen ved 17-tiden lørdag. Og i bussen bliver der snakket livligt om alle dagens it-oplevelser. Den anden bus bliver til dagens efter. Så dem der har lyst bliver og spiser middag og drikker tysk øl i messens berømte Müncher Halle og vender så først snuden mod Danmark igen søndag morgen.