Diverse

Vejvisning på globalt plan

Google Maps er en af de ting, du får virkelig glæde af, inden du tager på sommerferie.

Skal du ud og rejse - og særligt hvis det er noget, der skal foregå over større afstande og igennem flere lande til fods, på cykel eller i bil - så gå ind på Google Maps. Her kan du få et par gode forslag til, hvordan du kommer fra A til B. Man kan vælge både ruter ad bivejene og hovedveje - altså magelige ture eller hurtige ture.

Google Maps ligner et af de velkendte kortsystemer, vi kender fra De Gule Sider og Krak. Du får rutevejledning og beskrivelser af den vej, du skal køre og kort i forskellige størrelser, som du kan udskrive efter behov. Programmet anslår også, hvor lang tid hele køreturen tager i bil, og angiver hvor lange de enkelte strækninger er. Google Maps kender endnu ikke trafiktætheden - men det er på vej. Vi er flere, der har brugt mange flere timer i stillestående, hede biler på de tyske motorveje end de 5 timer og 33 minutter som Google Maps angiver, at køreturen fra København til Hannover tager.

Svømmetur over Atlanten
Et af de steder i verden, jeg altid gerne har villet besøge, er meteorkrateret Winslow, Arizona, USA. Og, jo, mon ikke Google Maps kunne give mig anvisninger på, hvordan jeg kommer dertil.

Bemærk de relevante oplysninger om hvor der er betalingsveje (desværre får vi ikke at vide, hvad det koster) og andre nyttige informationer. Google Maps angiver, at den samlede tur tager 31 dage. Desværre angiver Google Maps ikke, hvor lang til det tager at svømme over Atlanten.

Tjek det på maps.google.com