Ophavsret, Software, Open Source

Arbejdsmøde: Digitale rettigheder

PROSA holder arbejdsmøde om digitale rettigheder 2015-01-29 kl 17:30.

 Alle medlemmer er velkomne. Skriv til Ole Tange hvis du regner med at komme.

Hvis du ikke kan komme, så giv dit input som kommentar nedenfor, så tager vi det med på mødet.

 Vi skal arbejde med:

Digitale rettigheder

Langsigtede politiske mål:

  • PROSA vil fortsat arbejde for, at borgerne har nogle klare og synlige rettigheder, såvel online som off-line. De basale rettigheder PROSA går ind for at sikre, dækker både ret til at have adgang til et frit, åbent og ucensureret Internet, altså retten til at være på og at kunne ytre sig frit og have fri adgang til data. Men det handler i lige så høj grad om at beskytte borgerne. Give dem ret til, at være offline. Til at få slettet egne data. Til at opretholde privatlivets fred. Og til at vælge om de vil gøre brug af digital selvbetjening eller om de vil betjenes på et ordentligt niveau uden at være tvangsdigitaliserede. Vi støtter kravet om, at internettet skal være neutralt overfor alle anvendelser – og ikke styret af teleudbyderne eller magthavere.
  • Ligeledes ønsker PROSA fortsat både at arbejde for at digitalt materiale kommer borgerne og samfundet til gode og samtidig at man sikre at også digital ophavsret overholdes så folk kan ernære sig kommercielt på og med Internettet.

Kortsigtede politiske mål

  • Vi skal have sat fokus på, at teknologierne ikke bruges til at tilsidesætte borgernes rettigheder gennem uigennemsigtige systemløsninger og lovgivning, der nedprioriterer rettighederne.
  • PROSA vil arbejde for, at de store medieselskabers interesser ikke åbner op for censur på internettet - i form af blokering af websites og frakobling af internetadgang for husstande som mistænkes for at bryde ophavsretten. Fri adgang til internettet er i dag en vital del af de fleste menneskers liv – både arbejde og studier, indkøb, kontakt til offentlige myndigheder og social kontakt
  • Vi er imod beskatning af it-medier, -udstyr og teleforbindelser til finansiering af puljer til støtte for copyright indehavere og massemedier. PROSA vil arbejde for, at de løsninger, der findes, både tager hensyn til forbrugernes interesse i at kunne foretage kopiering til egen brug, og til at ophavsretten overholdes og sikrer den frie adgang til information via internettet.