Museskader

Endnu en museskadesag vundet!

Endnu en museskadesag vundet!

Teknisk Landsforbund har netop indgået forlig med Frederikssund Kommune på vegne af et medlem, som fik en museskade af at arbejde for kommunen.

Byretten i Frederikssund gav Teknisk Landsforbund medhold i, at Frederikssund Kommune var ansvarlig for, at medlemmet pådrog sig en museskade. Frederikssund Kommune ankede dommen, men har nu indgået forlig i sagen med Teknisk Landsforbund.

I januar måned stadfæstede Venstre Landsret en dom i en lignende sag, som Teknisk Landsforbund vandt for et medlem, der fik en museskade mens hun arbejdede for LEGO.

"Jeg havde håbet, at sagen var ført videre således at vi kunne få to domme i to forskellige landsretter" udtaler faglig sekretær i PROSA Eva Birch Christensen. "På den anden side kan jeg godt forstå, at Teknisk Landsforbund indgår forlig. Det kan være en stor belastning for medlemmet at føre en sådan sag - især når den som denne strækker sig over flere år. Desuden havde Frederikssund Kommune ikke indgået forlig, hvis ikke de vidste, at der var stor sandsynlighed for at de ville tabe sagen."

PROSA gennemgår nu de museskader, som er anmeldt med henblik på at vurdere, om nogle af sagerne vil have mulighed for at give erstatning ved de civile domstole. Det er fortsat ikke muligt at få tilkendt erstatning for museskader gennem Arbejdsskadestyrelsen.

"Det er uacceptabelt, at museskader fortsat ikke anerkendes. De allerfleste, der har arbejdet intensivt med mus i en periode har mærket gener fra arbejdet. Der kan ikke være så megen tvivl om, at det forholder sig sådan. NUDATA undersøgelsen viser da også, at arbejder man over 20 timer om ugen med mus, så øges risikoen for at få gener fra musen betragteligt. I dag ved man hvordan man skal undgå museskader, så har arbejdsgiveren også en forpligtelse til at sørge for at de ansatte har mulighed for at arbejde, så de ikke får skader. Desværre ser vi fortsat, at nogle arbejdsgivere på dette felt stadig ikke er deres opgave voksen" udtaler Eva Birch Christensen.