Museskader

Frederikssund Kommune skal betale godt 110.000 kr. til museskadet tekniker

Pressemeddelelse: Teknisk landsforbund

Pressemeddelelse

21. januar 2005

Frederikssund Kommune skal betale godt 110.000 kr. til museskadet tekniker

For anden gang i år opnår Teknisk Landsforbund erstatning til et medlem som er skadet ved computerarbejde.

6. januar 2005 stadfæstede Vestre Landsret en tidligere afgørelse ved byretten i Grindsted og tilkendte en museskadet tekniker en erstatning på 250.000 kr.
Frederikssund Kommune og Teknisk Landsforbund har nu indgået forlig i en lignende sag, som forbundet før har vundet ved byretten i Frederikssund. Forli-get indebærer at Frederikssund Kommune skal betale den skadede tekniker en erstatning på 113.000 kr. for mén og erhvervsevnetab på grund af uforsvarlig tilrettelæggelse af arbejdet.

"Det bliver mere og mere uholdbart at kalde museskadesager for enkeltstående sager," udtaler Ole Skals Pedersen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund og går dermed i rette med tidligere udtalelser fra både arbejdsgiverside og ar-bejdsskadestyrelsen.

Arbejder i dag som folkeskolelærer
Teknisk Assistent Ane Elisabeth Zacharias blev den 1. august 1991 ansat ved De Kommunale Værker, som varetog opgaver inden for vand-, el- og fjernvarme-forsyning. Her arbejdede Ane Elisabeth Zacharias i ca. 30 timer om ugen med skærmarbejde, og fik i 1994 så stærke smerter i arm og håndled, at hun i febru-ar 1994 måtte søge læge på grund af smerterne. Senere blev smerterne mere og mere udtalte, og Ane Elisabeth Zacharias job hos Frederikssund Kommune slut-tede i maj 1995 med at hun blev fyret på grund af sygdom.

Ane Elisabeth Zacharias har siden forgæves søgt hjælp hos speciallæger, lige-som hun har søgt og fået afslag på erstatning i Arbejdsskadestyrelsen. Hun er i dag via revalidering uddannet som folkeskolelærer og arbejder som sådan.

Sundhedsfare ved intensivt computerarbejde
"Ane Elisabeth Zacharias' historie bekræfter at der er en klar risiko for smerter i arm og håndled ved computerarbejde," siger Ole Skals Pedersen og fortsætter
"Ansvaret er jo klart placeret i disse sager. Vi har flere på vej, men det at føre sager løser jo ikke problemet. Der er altså noget galt med måden det intensive skærmarbejde organiseres på i virksomhederne. Det kan gøres anderledes og det har vi heldigvis flere vellykkede eksempler på."

Yderligere oplysninger
Kontaktpersoner i Teknisk Landsforbund:
Ole Skals Pedersen, forbundsformand for Teknisk Landsforbund: tlf. 40 42 23 35
Kåre Højerup, juridisk medarbejder: tlf. 51 92 36 88 / 33 43 65 87
Allan Petersen, arbejdsmiljøkonsulent: tlf. 51 57 24 03 / 33 43 65 96.
Sagens advokat:
Søren Kjær Jensen, Elmer og Partnere: tlf. 33 67 67 67.

Den tidligere medarbejder:
Ane Elisabeth Zacharias kan kontaktes via Teknisk Landsforbund, Allan Petersen 5157 24 03.