Museskader

Museskader anerkendes måske som arbejdsskade

Arbejdsskadestyrelsen udskyder afgørelsen på 30 sager for at kigge på den nyeste forskning først. Det åbner for muligheden af, at museskader i fremtiden bliver anerkendt.

Politiken skriver, at Arbejdsskadestyrelsen har åbnet op for, at der i fremtiden måske kan ske en anerkendelse af museskader på baggrund af intensivt arbejde med musen. Styrelsen har nemlig besluttet at udskyde afgørelsen i 30 sager, så man først kan vurdere den seneste forskning på området.

- Det er meget glædeligt, at Arbejdsskadestyrelsen nu vil gennemgå de undersøgelser, der findes på området. Det skal formentligt ses på baggrund af dels de resultater som NUDATA undersøgelsen er kommet med, som siger max 20 timer om ugen med intensivt musearbejde og de sager, som Teknisk Landsforbund har vundet, således at deres medlemmer har fået erstatning for museskader, siger faglig sekretær Eva Birch Christensen.

Arbejdsskadestyrelsen understreger, at det kun er sygdomme som følge af intensivt computerarbejde, der kan blive anerkendt som arbejdsskade. Det beklager Eva Birch Christensen:

- Det er stærkt problematisk, at Arbejdsskadestyrelsen på forhånd afviser at se på de sager, hvor der ikke har været intensivt musearbejde. Vi ved, at flere af vore medlemmer har fået skader uden at der har været tale om intensivt musearbejde. Så det er et skridt fremad - men der er stadig et stykke vej før end de der kommer til skade med musearbejde også får dækning for den arbejdsfortjeneste, de har mistet og for de smerter og den mistede livskvalitet, de har oplevet som følge af arbejdet.