Museskader

Minister skal forholde sig til museskade-dom på LEGO

PROSA ser med spænding frem til at beskæftigelsesministeren svarer på spørgsmål affødt af museskade-erstatningen på LEGO.

Det er SF´s Lene Garsdal der spørger Claus Hjort Frederiksen om museskade-erstatningen på 204.000 kr. får indflydelse på de eksisterende regler, når det gælder forebyggelse af museskader og tilsyn med arbejdspladser, hvor der er risiko for museskader.

- Jeg håber, at Arbejdstilsynet har regler, der sikrer, at LEGO ville have fået et påbud, hvis Arbejdstilsynet havde været derude. Men jeg kan være lidt bange for, at reglerne omkring forebyggelse af museskader ikke er gode nok til, at det sker, siger Lene Garsdal og fortsætter:

- Hvis der er problemer, går jeg ud fra, at beskæftigelsesministeren strammer op på tilsynsreglerne. Ellers står det for sløjt til med medarbejdernes ret til et godt, sundt arbejde. LEGO og andre virksomheder kan heller ikke være tjent med det, hvis det er sådan, at Arbejdstilsynet kan give grønt lys for arbejdsforhold, som virksomheden så senere kan blive idømt erstatninger for flere hundrede tusinde.

Faglig sekretær Eva Birch Christensen ser frem til at ministeren svarer på spørgsmålene.

- Arbejdstilsynet har tidligere givet påbud i forhold til indretning af arbejdspladsen og hvor lang tid man måtte have museintensivt arbejde. Men jeg frygter, at Arbejdstilsynet med de nye screeningsopgaver er så presset, at tilsynets almindelige arbejdsopgaver ikke kan nås, siger Eva Birch Christensen.